Skip to main content

Must read Terms of Service & Privacy Policy and be at least 18

Must read Terms of Service & Privacy Policy and be at least 18

 
kmariam
kmariam

am i the olny dutch persoon on this website?


Last post
61 posts / 0 new

 
loumalou
loumalou

Nee, ik kom ook uit Nederland. :) 

 
Glittergluemoon
Glittergluemoon

Hier nog eentje uit het Nederlandse! Welkom :D 

 
Karientje91
Karientje91

I'm from the Netherlands ass well! There are several people from The Netherlands (search this website with the combination vice)

 
Carmen163
Carmen

En ik woon ook in Nederland. wink

 
velvetmorning14
velvetmorning14

Hi I am also from the Netherlands as well smiley

 
Sunshine-1997
Sunshine-1997

Ook ik kom uit Nederland ;) 

 
Kris4757
Kris4757

Anyone from the Netherlands want a penpal from New Zealand? Email me at kristofer.jones [at] hotmail.comrel="nofollow"

 
sandramarije@h…
sandramarije@hotmail.com

Ook ik kom uit Nederland

 
velvetmorning14
velvetmorning14

Any Dutch people can tell me if they have tried phone calls with their pen pals? We are just starting talking about it,actually my pp just mention it politely, and I was wondering if anyone try it if it is not so difficult etc 

 
Carmen163
Carmen

@velvetmorning Spreek je geen Nederlands? Don't you speak Dutch?

 
velvetmorning14
velvetmorning14

@Carmen163 Ik woon al vijf jaar in Nederland Mijn Nederlands is nog niet op een goed niveau I have a little bit of problems lol

 
NLflower
NLflower

Hallo, ik kom ook uit Nederland. Ik ben nieuw hier dus moet nog even uitzoeken hoe dat het werkt en mijn Engels is niet geweldig. Weet jij misschien of er ook Nederlanders ergens in de gevangenis zitten om mee te praten? Of hoe je dat op kan zoeken?

 
Carmen163
Carmen

Hoi NLflower, welkom bij WAP! Je zou kunnen zoeken op Dutch of Nederlands o.i.d. bij de 'advanced search'. Daar kun je ergens (een beetje links bijna onderaan) bij 'keywords in profile' woorden invullen die je speciaal zoekt in een profiel. Of je zou op een typisch Nederlandse achternaam kunnen zoeken - iets als Devries of Degroot. Maar ik geef je niet zoveel kans. 

Weet je, ik zie hier soms posts voorbij komen in een vorm van Engels die ik niet begrijp. En toch schrijven deze mensen en krijgen ze antwoord. Er is hier ergens op het forum een vrouw uit Australie die echt erbarmelijk Engels schrijft (ik denk dat ze zo dyslectisch als een deur is) en zij is verloofd met een Mexicaan. Ik bedoel maar, taal hoeft geen barriere te zijn! 

En even praktisch: Google vertaler is prima om te gebruiken. Ik heb net de 2 bovenste zinnen door Google laten vertalen en dat ziet er goed uit. Probeer het eens en kijk wat je ervan vindt. Nogmaals, taal hoeft geen barriere te zijn. Amerikanen zijn veel meer dan wij gewend aan 'raar Engels' sprekende mensen en de meeste vinden het al geweldig dat je je in Engels kunt uitdrukken. 

Hoe het hier werkt is ook niet zo ingewikkeld hoor. Zoek met advanced search naar profielen. Helemaal rechts onderaan staat: willing to correspond overseas, daar moet je yes kiezen. Kies iemand die je aanspreekt, schrijf een brief naar het adres wat erbij staat en na een paar weken (meestal) krijg je antwoord en heb je een penpal. Jouw pp zal je verder wegwijs maken met eventueel email naar de gevangenis. O ja, bij de Google translate app kun je een foto van een tekst maken en die wordt dan vertaald. 

Veel succes en vooral een geweldig schrijfavontuur gewenst!

Hi NLflower, welcome to WAP! You could search for Dutch or Dutch or the like. in the 'advanced search'. There you can enter words somewhere (a little to the left almost at the bottom) at 'keywords in profile' that you are specifically looking for in a profile. Or you could search for a typical Dutch surname - something like Devries or Degroot. But I'm not giving you much of a chance.

 

 
NLflower
NLflower

Bedankt voor je duidelijke verhaal! Hier kan ik wat mee, heb de Translate app al gedownload. Nog 1 vraagje, als je een mailtje stuurt dan krijg je ook een reactie in je email terug? Je kan maar 2 mailtjes per 30 dagen versturen zag ik dat is wel jammer.

 
Carmen163
Carmen

Hoi NLflower, sorry ik zie je reactie nu pas. Als je een mailtje stuurt via WAP, dan is dat alleen om de 1e keer contact te leggen. WAP print jouw email en stuurt dan de print op naar de gevangenis. Dat doen ze als service en dat doen ze dus maar 1x voor een nieuwe pp. WAP stuurt de printjes 2x per maand door naar de gevangenissen, ze doen dat rond de 6e en de 21e van elke maand dacht ik. 

Het is dus sneller om dat circus over te slaan en zelf een brief te schrijven. Als je pp email heeft, bijvoorbeeld via JPay dan kun je hem ook opzoeken op de JPay site, stamps kopen en op die manier contact maken. Het verschilt heel erg per staat en per gevangenis welke mogelijkheden je pp heeft om te antwoorden. Sommige hebben zelf een tablet en kunnen daarmee mail krijgen en ontvangen, anderen kunnen printjes krijgen van de emails die via Jpay of CorrLinks verstuurd worden en kunnen zelf alleen per post antwoorden. Wat jouw pp kan doen, zal hij zelf wel uitleggen denk ik zo. 

Ik hoop dat dit een beetje duidelijk was. Het beste ermee!

 
Lore11111998
Lore11111998

hey

Mijn Engels is niet zo goed dus probeer ik via deze weg in het NL meer informatie te krijgen. Als ik het dus goed begrepen heb is het belangrijk om echt brieven te schrijven met een pp. Emailen via deze website is niet gebruikelijk? Dus kost het altijd geld om een brief te schrijven? 

alvast bedankt 

 
Carmen163
Carmen

Hoi Lore,

Je kunt niet e-mailen via deze website. Het enige dat je gratis kunt doen, is 1x een e-mail sturen naar Write a Prisoner en zij printen die uit en sturen die in een envelop naar de penpal van jouw keuze. Verder kost alle communicatie inderdaad geld. Ofwel je schrijft fysieke brieven en dan moet je postzegels betalen, ofwel je mailt met je pp via organisaties als JPay, Corr Link en dan moet je ook betalen. Dat hoeft niet duur te zijn, bij JPay kosten 60 stamps voor emails 10 dollar, omgerekend € 8,73. Voor elke stamp kun je een email schrijven van 6000 woorden (of 6 kantjes), dus daar kom je echt een heel eind mee. 

Bij de profielen staat of een pp kan en wil schrijven met iemand 'overseas'. Dat kun je bij de selectie al opgeven, ergens rechts onderaan bij 'advanced search' kun je dat op yes zetten. Dat is wel belangrijk want als de gevangenis hier geen postage voor geeft, is het vaak te duur voor de gevangenen om overseas postzegels te kopen. 

Ik lees het wel als er nog andere vragen zijn!

ps: Ik kan natuurlijk niet in jouw portemonnee kijken, maar voor het geld van een koffie met een gebakje op een terras, kun je een geweldige vriendschap geven en krijgen. 

 
Lucas_pater
Lucas_pater

Kan je het mij nog x uitleggen? WAt betekent 'pp' en k heb zojuist iemand geschrven maar kriig k via de mail dan antwoord of via de post? En hoe werkt het precies om contact te nemen via andere diensten? Heb je website of iets eventueel? Ben echt net hier mee begonnen namelijk

 
Carmen163
Carmen

@Lucas Wat leuk dat je bent begonnen met schrijven! Sorry voor de afkorting. pp betekent pen-pal, degene waar jij naar schrijft. Je krijgt nu via de post antwoord, want ik begrijp dat je niet via een e-mail dienst heb geschreven. Bij het profiel van je pp staat links bij 'about ...' institutional mail en daarachter welke dienst het is. Als je daarop klikt, krijg je allerlei info te zien. 

Tip: lees de FAQ op de wap-site (helemaal rechts bij 'home') daar staat veel info. En lees deze post, hier staat ook veel informatie voor newbies in. https://writeaprisoner.com/prison-forum/questions-about-writeaprisonerc…

En laat maar weten of het zo lukt allemaal. Veel succes, geduld en plezier gewenst!

 
Sophie_Olivia
Sophie_Olivia

Hi allemaal! ;) 

Onlangs heb ik een profiel aangemaakt op deze site. En ik heb ook iemand gemaild. Wat zijn jullie ervaringen ? Hoelang duurt t voordat je iets terug krijgt ? En hoe werkt dat met e-mails verstuurd via de site zelf ? 

 
Sophie_Olivia
Sophie_Olivia

Hi allemaal! ;) 

Onlangs heb ik een profiel aangemaakt op deze site. En ik heb ook iemand gemaild. Wat zijn jullie ervaringen ? Hoelang duurt t voordat je iets terug krijgt ? En hoe werkt dat met e-mails verstuurd via de site zelf ? 

 
Carmen163
Carmen

Dag Sophie,

Welkom! Leuk dat je deze stap hebt gezet. 

Als je via WAP 'mailt' dan is dat niet echt mailen. WAP print jouw mailtje uit en zij versturen dat als een service naar jouw pp. Dat doen ze 2x per maand; op de 6e en de 21e geloof ik. En dan is het vaak nog even geduld hebben. Je zult trouwens leren dat geduld heel belangrijk is bij het hebben van een pp ;-) Ik zou zelf de eerste 3 weken niets terug verwachten. De post kan supertraag zijn, de postkamers in de gevangenissen kunnen supertraag zijn en misschien heeft je pp ook even een paar dagen nodig om een leuke brief terug in elkaar te draaien. 

Ik wens je 'happy writing'!

 
Lore11111998
Lore11111998

Hartelijk beantwoord voor je vraag. Je gaf ook aan geduld te hebben. Maar we kunnen nergens tracken voor of  ze de brief ontvangen hebben of niet? En wanneer kan er antwoord verwacht worden, gaat dit over maanden? Ik zou graag maar één pp hebben en dus niet telkens brieven versturen en geen antwoord krijgen als je begrijpt wat ik bedoel.
Of is het aangeraden om een aantal te sturen en dan te kijken voor respons? :) 

 

 
Carmen163
Carmen

Beste Lore, er is geen manier waarop je kunt zien of jouw pp je brief heeft ontvangen. Maar WAP verstuurt de brieven die zij via de site krijgen, echt heel trouw. Ik heb eigenlijk nog nooit een klacht gezien dat dat fout ging. 

Met geduld bedoelde ik vooral het eerste contact. Dat kan makkelijk 3 weken duren zoals ik aangaf. Maar, afhankelijk van welke dienst jouw pp mag gebruiken, kan er daarna zeker heel regelmatig contact zijn. Ik weet van mensen die een paar keer per dag emailen! Omdat mijn pp op deathrow zat en nu in het huis van bewaring zit, en hij dus alleen via papier (snail mail) mocht en mag schrijven, weet ik niet precies hoe dat gaat. Maar dat kan jouw pp je vertellen. 

Ik zou beginnen met één pp en als je daar geen antwoord van hebt gehad na een maand, dan zou ik een ander proberen. Heb je al iemand op het oog of heb je al geschreven? 

 
Lore11111998
Lore11111998

Dag Carmen,

 

ik heb begin Januari een mailtje gestuurd. Die was niet verzonden omdat mijn adres er niet bij stond er stond bij dat mijn brief niet verzonden werd en mocht dan pas volgende maand een nieuwe mail sturen. Ik weet ondertussen niet of mijn brief bij die persoon is aangekomen. Het is wel een maand geleden.. Ik keek bij contacten of de pp Jpay had maar zijn nr vond ik niet terug, of ik heb het verkeerd gebruikt. 

 

 
Carmen163
Carmen

Hoi Lore,

Het is mij niet helemaal duidelijk: heb je inmiddels opnieuw via WAP een mail gestuurd (en dan met je adres erin) of niet? Je kunt ook het hele WAP circus overslaan en zelf je mailtje uitprinten en (met je adres erin!) die direct naar het adres van je pp sturen. En had je pp op zijn profiel pagina staan dat hij via JPay kan communiceren? Je moet zijn nummer zonder het hekje ervoor intypen. 

Ik hoop dat het allemaal gaat lukken!

 
Lore11111998
Lore11111998

Dag Carmen

Ik wou desbetreffende persoon een mailtje sturen voor de eerste keer. Maar mijn adres stond er niet bij waardoor de mail niet verzonden is. Ze gaven aan dat ik over een maand pas een mail kan sturen. Echter staat bij messages niet meer de melding dat mijn mail toegestuurd is geweest. Ik wou de persoon zelf een mailtje sturen, eentje terug krijgen vooralleer ik postzegels ga verspillen aan iemand die niet wil terugmailenn dan is er een nog grotere teleurstelling. Bij die persoon staat dat er gecommuniceerd kan worden via Jpay. Alleen vind ik die persoon niet bij het ingeven van zijn nummer.. 

 
Carmen163
Carmen

Dag Lore,

Sorry maar ik weet niet zeker of ik de situatie goed begrijp. Dit is wat ik denk dat er gebeurd is: Je hebt via WAP een mail gestuurd zonder je adres te vermelden. WAP heeft je toen een melding gestuurd dat ze daarom deze keer je mail niet konden opsturen en dat je pas die volgende maand weer een poging via hen kon doen. En heb je toen wel of niet je mail aangepast (adres erin) en toen weer via WAP gestuurd? En wanneer zou WAP het dan opgestuurd moeten hebben?

Het is wel vreemd en jammer dat je niet via Jpay kunt mailen. Het is ook jammer dat dit moeizaam begint. Laten we hopen dat het een drempeltje bij de ingang is en dat het contact verder heel vlot en goed verloopt!

 
Lore11111998
Lore11111998

Beste Carmen

Wap stuurde me inderdaad een mailtje dat de email naar mijn pp niet verzonden kon worden omdat mijn adres er niet op stond gebeurde op 13/02). Ze gaven in de mail aan dat ik de mail opnieuw moest verzenden. Ik paste het adres op mijn profiel aan en de email paste ik aan maar er stond bij dat ik pas volgende maand (op 6/02) een mailtje kon sturen. Gedurende een periode stond er dus mijn berichten dat mijn bericht niet verzonden was en ik later opnieuw kon proberen (over een maand dus). Ik wou deze maand opnieuw proberen en bij mijn berichten stond de melding niet meer + ik kan geen nieuwe email naar hem verzenden. Ik weet dus niet of mijn mail nu naar hem verzonden is of niet.

Op zijn profiel staat dat er gecommuniceerd kan worden via Jpay maar dit lukte niet. Ik probeerde een andere inmate zijn Jpay en daarvan verscheen het profiel wel. Echter stond er alleen bij dat je die inmate geld kon sturen of muziek/video(?), Klopt dat dat sommige geen mails ontvangen?

Ik heb ondertussen een andere inmate gemaild in de hoop respons te krijgen. Ik las op dit forum dat de brieven en of email 2x per maand gegeven worden aan de inmates en dat je dan nog minimum 3 tal weken op respons moet wachten?
Desbetreffende persoon is ook te bereiken via Corrilink (?). Hebt u daar ervaring mee? Ik las op de forums dat hij u eerst moet accepteren voor je via dat platform contact kunt opnemen. Ik ga vandaag aan de slag om dit platform uit te pluizen.

Alvast bedankt om mijn vragen te beantwoorden. Het is fijn om die in het Nederlands te kunnen stellen, dat gaat allemaal een beetje makkelijker. Merci!

 
Carmen163
Carmen

Hallo Allemaal, ik hoop dat iedereen fijn aan het schrijven/mailen/bellen/chatten enz is met zijn pp. 

Ik weet dat dit niet de bedoeling is, maar een vriend van dit forum ST4s, heeft via een andere vriend Jesse leren kennen en hij gunt hem zo graag een pp dat hij van alles probeert. Jesse schijnt een ontzettend leuke vent te zijn. Dus weten jullie of iemand op zoek is naar een pp, of wil je zelf een nieuwe pp (erbij), kijk dan eens op dit profiel. Jesse

Laat je niet afschrikken door de tough guy foto's want dat is een pose. Hij traint honden en dan heb je toch wel een goed hart denk ik. 

 
Ginaaa
Ginaaa

 

Up! 

Hier ook iemand uit NL.

 

 

 
Lilii
Lilii

 

Hoi,

ik kom ook uit Nederland!! Heb al veel brieven mogen schrijven en ontvangen.

Alleen mijn JPay werkt niet goed meer. Ik kan vanaf mijn Nederlandse WiFi netwerk niet meer inloggen .. dus ik gebruik hiervoor vpn van TunnelBear. Alleen nu zijn mijn stamps op; en als ik nieuwe wil kopen moet ik mijn locatie aanzetten geeft JPay dan aan.. welke locatie komt er dan te staan? Mijn eigen in NL of die van het vpn netwerk. Krijg nu steeds berichtjes op JPay van mijn pp en daar kan ik niet op antwoordden zonder stamps :( 

 
Carmen163
Carmen

Je VPN zorgt ervoor dat je echte locatie niet zichtbaar is en veranderd is naar het land dat je hebt gebruikt. Dus dat zal hij ook doorgeven aan JPay (als het goed is). Heb je het al geprobeerd? Het is inmiddels wel een tijd geleden, maar ik geloof dat ik ook wel eens met Tunnelbear stamps of JPay heb gekocht. Volgens mij werkt het wel. 

 
DianaMariaVP
DianaMariaVP

Hi! vraagje, misschien heeft iemand een idee. Eindelijk na laaaaang twijfelen heb ik ook een mail gestuurd naar iemand. Dit 2 dagen geleden. Buiten dat je nergens kan zien of het goed aangekomen is en moet afwachten, zag ik nu in mijn account dat die hele persoon is verdwenen! huh? dus ik nog eens kijken of ik hem op naam kon vinden, maar foetsie! Wat kan dit betekenen? Komt mijn mail uberhaupt nog bij hem terecht? Hoelang duurt het ongeveer tot je iets te horen krijgt? Nou vele vragen, misschien heeft iemand een antwoord? Thanks alvast!

 
Chantalroordax
Chantalroordax

Hey allemaal!

Ik heb zo'n 2 weken geleden voor het eerst een inmate een email gestuurd via het profiel vn dese persoon. Tot nu toe nog niks gehoord. Ik ken de persoon in kwestie niet persoonlijk dus de kans bestaat dat er niks wordt terug gestuurd.

Wat ik mij afvraag hoe krijg je reactie terug? Via je profiel of wordt er echt een brief geschreven en op de post gedaan? En duurt het daarom misschien langer?

Hoe ga je na deze stap ook verder? Ik heb ook iets gelezen over Jpay? Dit is voor mij allemaal heel vaag. Ik heb de app gedownload maar daar blijft hij maar op het laad scherm hangen.

Iemand een idee?

 
DianaMariaVP
DianaMariaVP

Ik ben ook erg benieuwd! Je krijgt ook nergens een melding of iets. Ook niet op dit forum. Dus het allemaal een beetje zoeken en afwachten lijkt wel. 

 
Chantalroordax
Chantalroordax

Nee precies, straks is t wachten op niks.
Ik hoop gewoon dat er iemand hier met ervaring is die ons kan uitleggen hoe het werkt. :)

 
Chantalroordax
Chantalroordax

Ik ben even terug gaan lezen in het forum, wat dom dat ik dit niet eerder gedaan heb. Hier staan al antwoorden op onze vragen in! Je kan dus inderdaad niet zien of je pp je mail/brief gehad heeft. Maar zoals ik lees is wap betrouwbaar in het versturen van de brief aan je pp. Ik geloof dat je dan inderdaad via de post een brief terug krijgt. Dit kan wel enkele weken duren

 
Marie5894
Marie5894

Hallo Diana en Chantal,
De emails die via deze site worden gestuurd zijn alleen voor initieel contact, je kunt dus maar 1 keer een mail sturen via WAP (Write A Prisoner) naar een persoon, daarna is het snail-mail (per post) of via een gevangenis mailsysteem (zoals Jpay / Securus en andere).
De mails worden door WAP uitgeprint en 2 keer per maand verzonden, op de 4e en de 20e.
De persoon aan wie je de mail hebt gestuurd heeft geen internettoegang, dat is verboden in gevangenissen dus je krijgt een brief per post thuisgestuurd.
Mijn advies is om af te wachten, het kan gerust een aantal weken duren voor er een reactie volgt.
De ene staat is de andere niet en het kan wisselen tussen 2 en 6 weken, soms zelfs nog langer.
Bijna altijd volgt er een reactie dus ik raad niet aan om meteen een tweede persoon aan te schrijven.
Meestal als er eenmaal contact is, dan zal de correspondentie vlotter verlopen.
Hebben jullie je adres ook in de mail gezet?
Waarom het account van de persoon verdwenen is dat kan ik niet beantwoorden, het kan zijn dat het verlopen is, het kan op verzoek van de persoon zelf verwijderd zijn.
Jpay is een mailsysteem wat het contact sneller en makkelijker kan laten verlopen, de mails gaan via Jpay naar de mailroom van de gevangenis en vanuit daar naar de persoon wie je aangeschreven hebt.
Sommige hebben een tablet om mee te antwoorden, anderen zijn gebonden aan snail-mail, dat verschilt per gevangenis.
Mijn ervaring is dat Jpay in Europa niet werkt zonder VPN (dan blijft het laadscherm hangen), ik heb geen ervaring met gratis VPN netwerken dus ik kan je geen aanraden.
Ik gebruik zelf NordVPN waardoor mijn telefoon denkt dat ik in de US ben, de VPN die ik gebruik is niet gratis.
Jpay stamps kun je kopen met een creditcard, ik heb een gratis digitale creditcard van Revolut (mobiele app), dat is een tip die ik meteen even meegeef voor het geval dat je daar tegenaan loopt want het heeft mij een paar dagen gekost om uit te zoeken hoe ik dat kon oplossen.
Ook via Jpay komt de mail dus niet meteen aan zoals email in de buitenwereld werkt.
Jpay varieert net zoals snail-mail, het kan een paar uur duren, het kan een paar dagen tot week duren.
Ik hoop dat ik jullie vragen een beetje heb kunnen beantwoorden.
Met vriendelijke groet,
Mariëlle

 
DianaMariaVP
DianaMariaVP

Dank Mariëlle,

Zo! Dat is een stuk helderder! Dank daarvoor! Ik wacht het wel af uiteraard maar gek is dat ik dus 2 dagen na mijn mail het account niet meer kon vinden. De aanvraag voor het verwijderen van een account schijnt ook een hele tijd te duren. Nu ben ik dus alleen benieuwd of hij überhaupt die mail nog zal ontvangen. Jij bent inmiddels ervaringsdeskundige lees ik :) 

Wat is precies de reden om niet een 2e aan te schrijven? Ik las dat je dan op z'n minst niet 2 mensen op dezelfde locatie moet kiezen. Niet dat ik het nu doe maar ik acht in mijn geval van het verdwenen profiel de kans klein dat ik ooit iets hoor.

Ik zou je nog zoveel willen vragen maar dat lijkt me niet geschikt voor een forum. Ben al blij met deze antwoorden. Jammer dat deze site niet zo is ingericht dat je meldingen krijgt maar dat je echt moet zoeken. In het begin was het helemaal erg en lijkt het al meer gewend. 
Overigens zag ik ook dat veel ook geen JPay hebben, zoals degene die ik aanschreef. Zal indien nodig eens uitvinden of dat lukt. 
Nou voor nu nogmaals dank! En als ik nog vragen heb, weet ik je te vinden :)

Groet, Diana

 

 
Marie5894
Marie5894

Hallo Diana,
Ik verwacht dat de mail gewoon aan zal komen maar je zou WAP kunnen mailen of het verzonden is.
De reden dat ik niet aanraad om meteen een tweede persoon aan te schrijven is omdat mensen soms alvast een tweede persoon aanschrijven omdat ze al snel geen reactie meer verwachten van de eerste persoon.
Uiteraard is ook iedere persoon verschillend maar ik heb bijvoorbeeld momenteel een penvriend die bijna iedere dag schrijft en hoewel dat natuurlijk en goed voelt zou ik geen tijd hebben om er nog een extra persoon er bij te hebben.
Mijn persoonlijke advies is om eerst af te wachten hoe een vriendschap zich ontvouwt want het kan meer tijd kosten dan je initieel verwacht.
Er zijn mensen met meerdere vriendschappen voor wie dat heel goed werkt en inderdaad niet in dezelfde staat tenzij het op verzoek is van een vriend in gevangenschap zelf.
Jpay is 1 van de mailsystemen en sommige gevangenissen hebben helemaal geen mailsysteem.
Ik ben zelden online en meer een forum meekijker dus voor vragen zou je ook kunnen mailen naar (s c h o l t e a a l b e s m @ g m a i l . c o m) aan elkaar geschreven en het staat er een beetje vreemd om automatische spam te voorkomen.
Met vriendelijke groet,
Mariëlle

 
Carmen163
Carmen

Dag DianaMaria,

Waarschijnlijk is het account van je pp verlopen. Ik kan geen andere reden bedenken waarom het account weg is. WAP zal zeker je mail printen en versturen, ik heb nog nooit gehoord dat ze dat niet deden. 

Op dit forum staan alle vragen en antwoorden duizenden keren uitgelegd, zovaak dat we er een beetje moe van zijn geworden. Zelfs in deze thread geef ik een link met alle meest gestelde vragen; maar ook die schijnt niet gelezen te worden... https://writeaprisoner.com/prison-forum/questions-about-writeaprisonerc…

JPay doet het met de gratis VPN Tunnelbear, doet het echt prima. 

Veel succes allemaal met schrijven (en lezen)

 

 
DianaMariaVP
DianaMariaVP

Hi Carmen! Ja ik was al aan het rondkijken en zag ergens anders jouw Posts ook :) Ik denk zelf dat er ook veel onzin tussen staat waardoor het forum een beetje rommelig wordt. Maar ik probeer mezelf zoveel mogelijk "bekend" te maken in deze site. Thanks voor de tip om WAP aan te schrijven. Ik wist niet dat dat kon dus ik ga daar even naar op zoek. En dan nu dus geduldig afwachten. Ook dank voor je inbreng :D

 

 
DianaMariaVP
DianaMariaVP

Dank wederom Mariëlle, ik ga je berichten. Ik merk zelf ook dat ik steeds meer op het forum mee kijk. Overigens zie je best veel spam ertussen maar mss halen ze dat er weer tussenuit. 
Dat er zoveel tijd in zit met het schrijven kan ik me nu nog niet voorstellen maar who knows, hoe het gaat lopen. Geduld is hier iig een schone zaak ;)

 

 
Chantalroordax
Chantalroordax

Beste Mariëlle,

Bedankt voor je verduidelijking.
Ik heb inderdaad mijn adres ingevuld tijdens het schrijven van de mail.
Het is nu dus een kwestie van afwachten.
Bedankt voor je tip over Revolut! Dat scheelt weer een paar dagen uitzoeken haha.

Met vriendelijke groet ,
Chantal

 
DianaMariaVP
DianaMariaVP

Goedemorgen! 
Voor degene die het intereseren, ik heb een reactie gekregen van WAP.
Het schijnt zo te zijn, als een profiel is verlopen of verwijderd, krijgt de persoon in kwestie de mail NIET meer toegestuurd.
Ze adviseren in dat geval het adres te noteren en de brief fysiek te sturen.
Ik dacht, ik laat het alsnog even weten.
@Mariëlle, ik heb je mail gestuurd.
Groet, Diana

 
Carmen163
Carmen

@DianaMaria, dank je wel voor deze informatie. Het is dus belangrijk om goed te kijken wanneer een profiel verloopt. Het is ook belangrijk om het profiel te kopieren en ergens zelf te bewaren, anders heb je de gegevens van je pp niet meer. 

Ik wens je veel succes met de herkansing! Tenminste, ik neem aan dat je opnieuw een brief gaat sturen?

 
Marie5894
Marie5894

Hoi Diana,
Dat is goed om te weten.
Heb je de brief toch nog zelf gestuurd?
Ik heb je een mail teruggestuurd op de 6e, misschien is die in je spam terecht gekomen?
Groetjes, Mariëlle

 
DianaMariaVP
DianaMariaVP

Hi Mariëlle,
Nee! jammer, de mail niet ontvangen. Ik heb vaker problemen met het ontvangen van GMail maar als het goed is heb ik iets bij de instellingen aangepast waardoor het nu wel moet lukken. Wil je het nog eens proberen?
Ik heb de brief zelf nog niet verstuurd eigenlijk, omdat ik dan denk, hij heeft zijn profiel niet voor niets verwijderd.
Bijj mijn profiel staan nog de gegevens van de persoon in kwestie.

Groetjes en benieuwd of ik nu wel je mail ontvang :)

 
DianaMariaVP
DianaMariaVP

Hi Carmen,

Ja klopt! maar ik weet bijna zeker dat zijn profiel niet verlopen was. Dus of ik de brief alsnog stuur weet ik niet omdat hij niet voor niets zijn profiel heeft verwijderd (is puur mijn logische gedachte hoor). In mijn profiel staan de gegevens nog van de persoon in kwestie. Dat slaat het systeem blijkbaar automatisch op. Ik heb inmiddels wel een brief per post verstuurd naar een ander waarvan ik in dit geval zag dat zijn profiel verloopt in 8 dagen wink dus in dit geval ben ik dan benieuwd hoelang het duurt voor een brief daar aan komt? ik zag bij de post dat het wel een week kan duren voor het in de USA is. Stuur jij vaak brieven per post of per mail>?