Skip to main content

Must read Terms of Service & Privacy Policy and be at least 18

Must read Terms of Service & Privacy Policy and be at least 18

WriteAPrisoner.com - sajt koji pomaže stvarnim zatvorenicima da nađu stvarne prijatelje za dopisivanje. Usamljeni muškarci i žene zatvorenici nam se obraćaju u velikom broju kako bi našli prijatelje izvan zatvorskih zidina. Ljudi koje ćete sresti na ovom sajtu se razlikuju u mnogo stvari - po godinama, po tome gde "stanuju" i, još bitnije, po tome zbog čega su u zatvoru. Ono što im je svima zajedničko je nepodnošljiva usamljenost i čežnja za prijateljstvom.

Hiljade zaboravljenih muškaraca i žena zatvorenika sa željom za dopisivanje u federalnim / državnim kazneno - popravnim ustanovama, okružnim zatvorima, popravnim domovima i inostranim i prekomorskim zatvorima se očajnički nada korespodenciji koja može dovesti do prijateljstva, romanse ili pravne pomoći. Oglasi zatvorenika su lični oglasi koji sadrže i fotografije. Zapamtite, u ovom virtualnom svetu online chat-ovi i e-mail nisu dostupni zatvorenicima, jer oni nemaju pristup kompjuterima. Vaša pisma upućena običnom poštom postaju čuvane uspomene koje promovišu ljudska prava i rehabilitaciju kada pišete vašim dopisnim prijateljima zatvorenicima. Također, ovaj sajt će vam omogućiti da svoju prvu poruku pošaljete e-mail-om, sa navedenom povratnom poštanskom adresom. Mi ćemo te poruke odštampati i poslati ih direktno zatvorenicima, štedeći vam tako troškove poštarine.

Muškarci i žene zatvorenici iza rešetaka retko dobijaju pisma i provode čak i do 23 sata dnevno u svojim ćelijama. Neki od njih čekaju izvršenje smrtne presude.  Neki malaksavaju u samicama. Na ovom sajtu ćete također naći i političke zatvorenike i ratne zarobljenike. Biti dopisni prijatelj može biti jedina veza koju oni mogu da imaju. Druženje je za zatvorene ljude skoro nemoguće, posebno za one zatvorenike koji čekaju izvršenje smrtne presude, koji su čak izolirani od drugih zatvorenika. Stupanje u kontakt sa dopisnim prijateljima zatvorenicima može da bude najnesebičnija stvar koju ste uradili u celom svom životu. Hoćete li stupiti u kontakt sa zatvorenikom napisavši mu pismo danas?

Uđite na WriteAPrisoner.com​